چکاوک ها

چکاوک ها

من محمد حسین حسنی ، شاعر ، نویسنده
چکاوک ها

چکاوک ها

من محمد حسین حسنی ، شاعر ، نویسنده

طبقه بندی انسانها

انسانها را میتوان در دسته بندی های مختلفی ، طبقه بندی کرد یکی از این دسته بندیها ، تقسیم انسانها بر مبنای ویژگیهای درونی وذاتی است مثلاً از لحاظ بهره هوشی  یک طبقه بندی علمی  ابداع شده و  هر فردی را با آن می سنجند اما در کنار همه طبقه بندیهایی که در این باره وجود دارد من  هم به  یک طبقه بندی خاص دیگر معتقدم و خودم و سایرافراد را گاهی با آن مورد سنجش قرار میدهم .

من  در این دیدگاه معتقدم  انسانها را میتوان به سه گروه تقسیم کرد :

 1- انسانهایی که میخواهند  ویژگیهای  مثبت  داسته باشند و برای رسیدن به ان میکوشند .

هنرمندان ، افراد موفق اجتماع ، دانش اموزان و دانشجویانی که در دروس خود کوشا هستند ، پدران و مادرانی که به تربیت صحیح فرزندان خود اهتمام میورزند ، ورزشکاران نام آور ، کارگران و کارمندانی که درستکاری و امانتداری را سرلوحه کار خود قرار داده اند و خلاصه همه کسانی که به آداب اجتماعی احترام میگذارند در این دسته قرار میگیرند .

2- انسانهایی که به امتیاز گیری اجتماعی و فردی نمی اندیشند .

این گروه کسانی هستند که زندگی باری به هر جهت دارند و نه فایده ای به حال خود دارند و نه زحمتی برای دیگران ایجاد میکنند .نه با کار کسی کار دارند و نه برای کسی قدم مثبتی بر میدارند و اگربا اندکی تسامح و تساهل به جهت اینکه زحمتی برای اجتماع ایجاد نمی کنند 

بتوان آنها را زیر مجموعه گروه اول نامید اما به هر صورت بی تفاوت بودن در برابر خود و اجتماع هم نوعی واپس گرایی و عقب نشینی از هنجار هاست چرا که انسانهای گروه اول در برابر خود و اجتماع حس مسئولیت دارند و قانون امر به معروف و نهی از منکر در آیین اسلام از همین مسئولیت پذیری انسان سرچشمه میگیرد و کسی نمی تواند خود را جدای از جامعه دیده و در برابر تخطی دیگران از هنجارهای اجتماعی سکوت پیشه نماید . 

3- انسانهایی که ویژگیهای غیر مثبت  ومنفی را برای خود انتخاب میکنند .

این گروه افرادی هستند که دائماً برای خود و دیگران زحمت و دردسر ایجاد کرده و هنجارهای اجتماعی را می شکنند ، و احترام به خود و دیگران برایشان مفهومی غریب و بیگانه است و به جای ان که با کسب امتیازات مثبت اجتماعی خود را مطرح سازند به اموری که بی ادبی و هنجارشکنی خوانده میشود میپردازند در یک مثال کوچک وساده  تصور کنید کسی که هنگام سرفه کردن یا عطسه جلوی دهان خود را میگیرد چقدر با کسی که برای جلب توجه دیگران و به طور تصنعی ، با صدای بلند آروغ میزند و باعث آشوب حال دیگران میشود تفاوت دارد ؟ 

البته باید گفت که همه انسانها دوست دارند در گروه اول قرار گرفته و خود را به نحو مثبت در جامعه مطرح سازند اما به دلیل شرایط متفاوت اجتماعی ، انسانی ، اخلاقی و آموزشی ، خانوادگی  و خیلی تفاوتهای دیگر بعضی از انسانها به بیراهه رفته و متاسفانه بجای ایجاد طرح زیبا و مثبتی از شخصیت خود طرحهایی را در جامعه از خود بجای میگذارند که ضد ارزش و هنجارهای اجتماعی بوده و با تاسف بیشتر ، بسیاری اوقات ضد ارزشهای خود را ارزش می پندارند ! مثلاً در یک برنامه تلویزیونی سارق مسلحی که بعد از 11 قتل و چندین زخمی در جریان اقدامات خلاف خود و همدستانش دستگیر شده بود در پاسخ مجری به این سئوال که شما عمل خود را چگونه ارزیابی میکنید ؟  با خونسردی پاسخ داد که : خب ما  در مقابله با ماموران پلیس از جان خود دفاع میکردیم و دفاع از جان واجب است ! 

بنابراین چقدر زیباست که ما در چهارچوب هنجارها و اصول پذیرفته شده مدنیت سعی کنیم در گروه اول قرار گیریم و گاهی خودمان را نقد کنیم که آیا در راه کسب فضایل انسانی کوشا هستیم و راه درست را  می رویم یا خیر .